1 John 1 A Thousand Elsewhere

1 Johannes 1

Ons het vandag in die kerk gehoor hoe die evangelie aan ons verkondig word op 1 Johannes 1:5-10 oor gemeenskap met die God wat Lig is; die Lig verkondig en die Lig ontvang.

Ek wou sy praktiese uiteensetting deel oor wat ons geroep is om in gemeenskap met Christus te doen om onsself van die duisternis te bevry en nuut in die lig te wandel. Die reis van duisternis na lig kan opgebreek word in 4 verteerbare stappe wat ek met 'n paar aantekeninge en die begin van 'n gebed saamgevoeg het.

Oortuiging
- Glo...
“Ek is ’n sondaar; Ek sien my verdorwenheid.”
Belydenis
- ...van sondes, bring jou duisternis in die lig
"O God, ek het __________..."
Reiniging
- Hy is getrou om te vergewe
"Laat u vergifnis elke donker hoek van my lewe oorstroom."
Toewyding
- Wandel in God se lig; steeds sondaars, maar nie meer donker nie
“Here, help my om in U lig te wandel.”

Hierdie siklus is nie 'n een-en-klaar-ervaring nie, (laas toe ek nagegaan het, het ek nie opgehou sondig sedert Christus in my lewe gekom het nie), dit is 'n belydenis en vernuwing soos nodig. Ons as sondaars, oorgelaat aan ons eie lot, is vinnig om weg te draai, vinnig om onsself te dien – maar God het vir ons Sy seun gegee, die Lig van die wêreld om ons uit die vernietigende siklus van duisternis van hierdie gevalle wêreld te trek en ons te bring in Sy wonderlike lig. Ernstig, ek weet nie waar ek sou wees sonder daardie Lig nie, loof God!

Wat van jou, herken jy hierdie siklus in jou eie lewe? As jy dit nie doen nie, waar kan jy verbeter? --- Dit is die boodskap wat ons van Hom gehoor het en aan julle verkondig dat God lig is en geen duisternis in Hom is nie. As ons sê ons het gemeenskap met hom terwyl ons in die duisternis wandel, lieg ons en beoefen nie die waarheid nie. Maar as ons in die lig wandel, soos Hy in die lig is, dan het ons gemeenskap met mekaar, en die bloed van Jesus, sy Seun, reinig ons van alle sonde. As ons sê ons het geen sonde nie, mislei ons onsself, en die waarheid is nie in ons nie. As ons ons sondes bely, Hy is getrou en regverdig om ons ons sondes te vergewe en ons van alle ongeregtigheid te reinig. As ons sê dat ons nie gesondig het nie, maak ons ​​hom tot 'n leuenaar, en sy woord is nie in ons nie. 1 Johannes 1:5-10 | ESV
Terug na Joernaal

Los kommentaar

Neem asseblief kennis dat kommentaar goedgekeur moet word voordat dit gepubliseer word.