Count it all Joy A Thousand Elsewhere

Tel dit alles Joy

Ek streef daarna om deursigtig te wees in die lewe en op sosiale media, maar daar is 'n begrip dat sosiale media net 'n persoon se "hoogtepuntrol" is. Hoekom is dit? Hoe het ons hier gekom?

Ek het opgelet dat elke keer as ek 'n eerlike storie of onderskrif op my persoonlike rekening oor die realiteite van swangerskap gaan deel, 'n stemmetjie binne sê "moenie dit plaas nie". Hoekom? Want in my deursigtigheid van die harde goed, glo ek dat ek sal oorkom as ondankbare, spuitende kermende wit voorreg. As ek dit spesifiek op swangerskap toepas, hoe kan ek in die openbaar kla as die wonder van die lewe, iets waarna so baie smag en nie ontvang nie, in my binneste gebeur?

Hoeveel van ons het grootgeword met die woorde "As jy niks mooi het om te sê nie, moet glad nie iets sê nie." Hierdie gesegde is dalk met 'n ander bedoeling geleer (praat net aangenaam met mense wat grootword), maar hoeveel van ons het ons tong gehou om 'n eerlike oomblik te deel - 'n werklike oomblik van swaarkry, stryd of ontevredenheid as gevolg van daardie woorde wat diep gewortel is in ons? Want waardeur ons gegaan het was nie “lekker” nie. Omdat ons weet dat ons dankbaar moet wees om “dit alles vreugde te tel”. Hoeveel van ons is skuldig aan geestelike omseilprobleme omdat dit nie “lekker” is om oor te praat of mee te hanteer nie?

Hoe kan ons 'n harde waarheid in liefde in 'n broer of suster se sondige lewenstyl praat as ons net praat as ons “iets moois om te sê” het?

Hoe kan ons die evangelieboodskap van Jesus Christus met ons bure deel as ons net ooit praat as ons “iets moois het om te sê”?

Hoe kan ons oopmaak en deursigtig wees oor hoe moeilik die lewe soms is as ons net praat as ons “iets lekkers het om te sê”?

En hoe maak ons ​​sin van dit alles in die lig van die woorde "tel dit alles vreugde."

Die troos van Jakobus 1:2-4 is die gebruik van die woord 'WANNEER' (jy ondervind beproewinge van verskillende soorte)—nie 'AS' nie. Ek glo dit is 'n uitnodiging van God tot eerlikheid. 'n Proklamasie van ons vermoë om die rou en die werklike, die reeds EN die nog nie's van die lewe te deel nie. Om die hier en nou te deel nie net die netjies gesorteer en reeds verhoorde gebede nie.

So ja, ek is dankbaar vir 8 maande van gesonde swangerskap, maar die MENS was vandag moeilik – en ek weet Hy werk ook hierin aan my. --- Ag dit louter vreugde, my broeders, wanneer julle allerhande beproewinge teëkom, want julle weet dat die beproewing van julle geloof standvastigheid bring. En laat standvastigheid sy volle uitwerking hê, sodat jy volmaak en volkome kan wees en aan niks kortkom nie. Jakobus 1:2-4 | ESV

Terug na Joernaal

Los kommentaar

Neem asseblief kennis dat kommentaar goedgekeur moet word voordat dit gepubliseer word.